Kapel Belasan Tahun : Fuad & Mimie

|
Fuad & Mimie
Location : Kolej Mara Kulim


Ha. Ni lah dia. Kapel yang tak declare. Kah3...
Tak target pun akan shoot gambar korang dulu sebelum pasangan mamat ni, takpun mamat ni. Tapi gua yakin mamat ni last sekali.


Currently listening to : Radiohead - Sit Down. Stand Up. (Snakes and Ladders)

Jenis gatal tangan ; takde topik, nak update jugak.

|
Gambar semak samun kat kebun Sungai Lembing

Selongkar gambar lama kat kebun, kasi tone moody pop. Tone dia macam emo-emo sikit dark, tapi kita popkan jugak warna yang pop. Aiskrim pop tak sedap. Macam mana la masa sekolah rendah dulu boleh terpengaruh join makan sekali. Sedap lagi teh tarik. Yeah. Aku memang cool. Dari kecik dah kena train minum teh tarik.

Ok. Cukup dah merepek.

Canon L series lens memang kejam. Harga kejam. Gambar dia pun kejam. Bokeh kejam, sharpness kejam. Dan aku pakai Sony. Padan muka.

Minolta 50mm aku ada masalah focusing sikit. Kadang-kadang dia tak sharp. Salah focus. Padahal dah baik punya target mata subjek kasi focus lock. Lepas tu bengang. Lepas tu baling kamera.

Oh. Harini aku baru dapat azam tahun baru.

Tapi taknak cerita lah.
Saja gedik.

Best jugak cerita Glee.
Dah aku terlayan lagu Dancing with Myself. Lagu Billy Idol rasanya, tapi Nouvelle Vague bawak lagi cambest.

Makwe kat Klinik Gigi Jalan Gambut lawa.

Jom tengok random playlist minggu ini.
1. Zee Avi - I am Me Once More
2. Amplive - Nudez (Lagu radiohead fuse dengan gangsta rap. Satu album (In Rainbows) jugak la diorang kerjakan)
3. Mstrkrft - Fist of God
4. Babyshambles - You Talk (Perangai macam Pulp sket)
5. The Ramones - Sheena is a Punk Rocker
6. Scissor Sister - Laura
7. Gorillaz - Stylo (Tak sedap mana pun, tapi video dia memang stailo)
8. Gnarls Barkley - Blind Mary
9. A Billion Ernies - All for The Money
10. Sergio Mendes ft Fergie - The Look of Love

Sesi melepak di Putrajaya

|
Random shots at Putrajaya

Advance sharpening. Kalau upload kat Picasa, memang hancur.

Bateri aku dah pandai semput sekarang. Tak sampai 24 jam shooting dah tinggal 9%.

Mak aku beli ikan emas. Tak sampai 24 jam dah tunjuk skill berenang terbalik.

Ikan kelisa masih lagi cerewet taknak makan lipas.

Siapa ada tiket Placebo lebih nak kasi aku?